SANSEVIERIA FRIENDS

De, ooit zo populaire, Sansevieria familie is bezig met een enorme comeback. Vijftig jaar geleden was de Sansevieria door haar onverwoestbare karakter een zeer geliefde kamerplant. De meeste wat oudere mensen zullen zich de plant nog levendig kunnen herinneren uit de vensterbanken van de schoolklassen. Het was één van de weinige planten die de lange zomervakanties zonder verzorging kon overleven.

Oersterk, maar ook dodelijk saai en langzaam maar zeker verdween de Sansevieria uit beeld. Tot een aantal jaren geleden plantenveredelaars deze prachtige plant weer ontdekten en hiermee aan het werk gingen. De meest hippe trendy types ontstonden en ’Friends‘ is daar een goed voorbeeld van. De “grootmoederplant” is nou uitermate geschikt voor een jeugdig modern publiek.

Als “Studentplant of the year” is duidelijk dat deze plant niets van doen heeft met haar voorgangers behalve het robuuste karakter. Zelfs het ruige leven in de studentenkamers is geen probleem. De ideale plant dus voor de moeilijke omstandigheden en voor mensen die de planten weleens dreigen te vergeten. Het ideale kado bovendien voor de zoon of dochter of neefje of nichtje dat voor het eerst op zichzelf gaat wonen.