Xanthosoma Sagittifolium Frozen Planet®

En daar stond ineens, tussen een levering planten uit Azië, een eenzaam maar zeer mooi onbekend plantje. Een klein stekje met een kleur stengel, zo onwaarschijnlijk mooi, dat deze moest doorgroeien zodat we konden ontdekken wat voor een plant hieruit zou voortkomen.

Dit stekje, uitgegroeid tot een prachtig mooie plant, draagt een net zo’n mooie naam “de Xanthosoma Frozen Planet®”. Deze naam verkregen, omdat de stengels van de plant zo mooi zijn, met de schijn van dauw, alsof het gevroren heeft en de gehele planeet in een mist laag gehuld is…Frozen Planet®.

De Xanthosoma Frozen Planet® is 100% ontwikkeld bij en door Plant Planet.

Wat weten we van deze plant tot nu toe?

Het is niet zeker of de Xanthosoma Frozen Planet® familie is van de Alocasia. Het blad zal naarmate de plant groeit het oude blad laten hangen zodat het nieuwe blad kans krijgt te ontwikkelen. Het oude blad kan gewoon worden afgeknipt, dat geeft geen problemen. Het nieuwe blad zal omhoog groeien en groter zijn dan de vorige bladen en zo zal de plant langzaam groter worden.

De verzorging van de Xanthosoma Frozen Planet®
De plant moet op een lichte plaats staan, maar mag niet in de volle zon. De volle zon kan het blad beschadigen. Staat de plant teveel in het donker of in de schaduw, dan zullen de bladen het licht gaan opzoeken en komt de plant scheef te staan. De Xanthosoma Frozen Planet® dient regelmatig gedraaid te worden zodat deze recht blijft groeien.

Met betrekking tot de verzorging is het van belang de Xanthosoma regelmatig water te geven. Voorkom het uitdrogen van de grond. Daarentegen mogen de wortels nooit in een laagje water komen te staan.

De Xanthosoma groeit het best bij kamertemperatuur en niet te dicht bij de verwarming. Van een te droge lucht zal de plant te snel uitdrogen.