Epipremnum pinnatum ‘Marble Plane’®

De Epipremnum is een plant die van nature voorkomt in de bossen van Zuidoost-Azië, Indonesië en op de Salomonseilanden. De plant wordt in de volksmond ook wel Scindapsus genoemd. De Griekse naam Epipremnum komt van ‘epi’ = op ,en ‘premnon’ = stengel: de plant groeit aan stengels van bomen.

In de tropische oerwouden groeit de Epipremnum in de schaduw tussen en langs de bomen omhoog. De bladeren van de Epipremnum kunnen dan tot 100 cm groot worden. De plant is daar een rijke voedselbron voor onder andere hagedissen en andere reptielen.

De Epipremnum maakt deel uit van de Araceae familie, waar onder andere ook de Philodendron, Dieffenbachia en de Monstera onder behoren. De Epipremnum wordt dan ook vaak verward met de Philodendron. In 1879 werden de eerste planten meegenomen naar Europa en daar verder ontwikkeld.

De Epipremnum pinnatum ‘Marble Planet’® komt uit Azië en is ontdekt tijdens een van onze vele reizen. De kenmerkende tekening van de ‘Marble Planet’ doet marmer achtig aan. Met zijn waxachtige bladeren en gevlamde tekening is het een decoratieve plant, die hangend en als klimplant gebruikt kan worden. In combinatie met zijn eenvoudige verzorging is deze plant dan ook een graag geziene gast in beplantingen en andere creatieve doeleinden.

Luchtzuiverend

De Epipremnum staat in de top 10 van luchtzuiverende planten. De vliesopeningen in het blad nemen de schadelijke gasdeeltjes op en transporteren deze via de bladstengels naar de wortels. Daar breken de micro-organismen in de plant deze af en gebruiken dit als voeding. Hierbij komen geen afvalstoffen vrij en wordt de lucht dus gezuiverd.

Verzorging

Het is een makkelijke en dankbare plant. Hij behoeft slechts een keer per week wat water maar wil liever geen voetbad, aangezien de wortels dan kunnen gaan rotten. Mochten de bladeren gaan hangen, dan heeft de plant te droog gestaan. Als u deze dan even dompelt zal het blad zich snel weer herstellen.

Zowel in het licht als in de schaduw zal de Epipremnum het prima doen, echter als hij te donker staat zal de plant zijn tekening verliezen en zullen de bladeren donkerder van kleur worden.

Regelmatig even bijmesten is altijd goed. Als de bladslingers te lang worden, kunt u ze gewoon afknippen.In de winter kan de plant in een kamer met minimaal 15 graden, maar het liefste staat de plant in een kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius.

Het volledige assortiment kunt u vinden bij:

Schermafbeelding 2016-05-25 om 13.35.59