Costus erythrophyllus ‘Ruby Green’®

De Costus is een plant die van nature voorkomt in tropische en subtropische gebieden zoals Azië, Afrika en Zuid Amerika. De Costus Ruby Green® komt uit Costa Rica, vanwaar wij deze plant hebben geïmporteerd en na jaren van onderzoek hebben ontwikkeld tot een huiskamer vriendelijke plant.

Geschiedenis van de Costus

De Costus erythrophyllus  is voor het eerst beschreven in 1929. Kenmerkend aan de Costus erythrophyllus is de opbouw van de plant, waarbij de bladeren in een circulair patroon langs de steel opgebouwd worden.  In de Engelstalige gebieden wordt de plant dan ook ‘spiral ginger’ genoemd.

Inmiddels zijn er ruim 100 soorten van de Costus bekend. De Ruby Green® heeft prachtige wax-achtige bladeren, met een mooie donker groene kleur aan de bovenzijde van het blad en een donker rode kleur aan de onderzijde van het blad. In het najaar maakt de plant mooie roze/witte bloemen aan. Als deze zijn uitgebloeid, pluk je de bloemblaadjes eraf en blijft er een prachtige gember-achtige knop over, die een enorme sierwaarde heeft.

De verzorging van de Costus Ruby Green®

De Costus Ruby Green® moet eigenlijk altijd vochtig blijven. De plant is het meest in zijn element op een plantenschaal of in een pot met een klein laagje water onderin. Als de plant te droog staat zal hij bladpunten gaan vertonen in het oude blad. Het oude blad kan gewoon worden verwijderd en het nieuwe blad zal weer aangroeien.

De Costus Ruby Green® mag in de schaduw of op een halfschaduw plek staan, maar niet in de volle zon.  Het is een plant die bij de juiste verzorging goed en snel zal groeien, een plant waar de consument veel plezier aan zal beleven.