Centella

Tijdens een van onze vele reizen naar Azië, viel dit leuke plantje met zijn mooie ronde blaadjes gelijk op. Door zijn vrolijke en frisgroene blad is hij een opvallende verschijning binnen ons assortiment. Het is een makkelijk te onderhouden plantje, wat zelfs de minst groene vingers veel voldoening zal geven. Hij kan zelfs kleine witte bloemetjes aanmaken, waar je bijna niets voor hoeft te doen. Tevens blijkt dat de Centella over geneeskrachtige eigenschappen beschikt, maar daarover later meer. Door de hanteerbare potmaat past de Centella in vrijwel elke huiskamer of kantoor. Het is ook een plant die op de korte termijn niet veel groter zal worden, dus bij het dagelijks gebruik zal je er als eigenaar veel plezier aan beleven. We bieden de Centella compleet aan met een terra cotta ompot (met gesloten bodem), verpakt in een trendy hoes, die naast decoratie ook bescherming tijdens het transport bied en de verzorging gemakkelijk op een rijtje zet voor de klant.

Natuurlijke leefomgeving:
De Centella komt van nature voor in zuidoost-Azië. Daar wordt de plant ook wel ‘gotu kola’ genoemd. De plant is daar een bodembedekker en wordt daar tot ongeveer 20 cm hoog.

Geneeskrachtig kruid:
De Centella wordt al meer dan 3000 jaar in de indiaanse geneeskunde gebruikt om zijn geneeskrachtige werking. Het geldt misschien wel als de meest geneeskrachtige plant in zuidoost-Azië. De diversiteit aan aandoeningen waarvoor de plant gebruikt wordt is enorm.
De extracten van de plant zijn inmiddels ook in de moderne  homeopathie dusdanig ontwikkeld, dat deze veelvuldig gebruikt wordt voor veel uiteenlopende ongemakken. Het kalmeren van de huid en verminderen van littekens is echter hetgeen de extracten het meest voor gebruikt worden. Wij adviseren u echter deze plant niet te consumeren, aangezien het niet bewezen is dat het eten van de Centella dezelfde werking heeft. Tevens kan de plant ook bijwerkingen veroorzaken als deze niet op de juiste manier geconsumeerd wordt.

Het volledige assortiment kunt u vinden bij:

Schermafbeelding 2016-05-25 om 13.35.59